over mij

Mijn missie? De oude Andestraditie te vertalen naar onze westerse wereld.

Mijn naam is Rafael Fernández en ik sta midden in deze wereld. Ik zie wat er gebeurt en kies bewust waarin ik meedoe. Ik sta voor autonomie, waarheid spreken, delen en verbinden. Ik communiceer graag wat ik op mijn hart heb en hoe meer waarheid ik spreek, des te meer weerklank vind ik in de wereld. 

Dit gun ik jou ook. 

Vanuit mijn aardse en nuchtere nieuwsgierigheid heb ik het mystieke pad van de Andes ontdekt. 

Het verkeerde pad bleek een leerschool

Op jonge leeftijd raakte ik mezelf kwijt. Ik begon met blowen en drugs gebruiken om mijn pijn te verdoven. Ik begaf me op het “verkeerde” pad en raakte verslaafd. Ik belandde uiteindelijk vanuit een manie in een psychose. Mede door te lang niet slapen, drank, drugs, feesten, én een latente gevoeligheid. Eindresultaat: 6 maanden in een psychiatrische inrichting en jaren van medicatie en begeleiding vanuit de GGZ. 

Ik had mezelf opnieuw uit te vinden en wilde bewijzen wat ik waard was. Het werd me afgeraden om aan de opleiding Pedagogiek te beginnen omdat ik dan teveel naar mezelf zou moeten kijken en belandde via een andere route in de bouwsector. Daar leerde ik een vak en ervaarde weer wat het was om onderdeel te zijn van een geheel.

Jaren later werd de roep om iets met mijn ervaringen te doen steeds luider. Ik leefde op bewijsdrang en was mezelf aan het uitputten. Ik voelde dat ik mijn leven anders in te richten had. Tijdens deze zoektocht ben ik door bijzondere mensen om me heen op het spoor gezet van het sjamanisme. Ik leerde hierdoor veel over de geneeswijzen van de oorspronkelijke bevolkingen van deze aarde. Ik ontdekte iets dat ik fascinerend vond!

Lang was ik de weg aan het zoeken, verdwaald, en ver weg bij mezelf, maar nu was er een nieuw perspectief. Ik begon te helen. 

Uiteindelijk bleek alles één grote leerschool

Van bouwvakker naar moderne medicijnman

Ik heb geworsteld met depressie, verslaving, een psychose en met het zelfopgelegde stigma dat daar bij hoort. Maar.. het leven bracht me op het pad van de Andestraditie. Een mystieke leer wat een pad is van persoonlijke kracht en bewuste evolutie. 

De Paqo’s (Energiemeesters) uit de hoge Andes hebben deze krachtige, energietraditie generaties lang binnen hun eigen stammen doorgegeven.

Volgens de verhalen is de tijd nu daar waarin zij deze kennis met het westen hebben te delen. Daar waar het zo dringend nodig is..

Ik ben met ze gaan werken en ben een weg ingeslagen waarbij ik mezelf heb leren vernieuwen. Ik heb angsten en twijfel leren loslaten en meer regie gekregen over mijn keuzes en energie. Nu wil ik één van de bruggenbouwers zijn die deze en onze traditie aan elkaar verbindt, om jou daar ook bij te kunnen helpen.

Weten wie je bent, wat je wilt en hoe je dit wilt doen

De eeuwenoude principes uit deze traditie vertaal ik naar het leven hier. Door te leren switchen tussen verschillende manieren van kijken naar de wereld wordt het begrip voor het leven groter en rijker. 

Weten wie je bent, wat je wil en hoe je dit te doen hebt, zijn de uitweg uit een leven vol twijfel en somberheid. 

Op het pad van de Andes kunnen alle wereldbeelden samen komen. Het sluit niks én niemand uit. Dat is wat in mijn optiek deze wereld nu nodig heeft. 

Respect en eenheid. 

Als sjamanistisch coach begeleid ik jou op je pad. Ik sta naast je en breng je weer in contact met je essentie. Door middel van de training “het Energiemedicijn” maak je een reis door het medicijnwiel. Een ritueel dat in alle windhoeken van de wereld wordt toegepast door de inheemse bevolkingen. Ik integreer mijn geleerde lessen uit de Andes met mijn eigen ervaringen. Als ervaringsdeskundige kan ik vanuit de rauwe werkelijkheid mijn inzichten delen. 

Met mijn verhaal en manier van werken wil ik je de inspiratie brengen om los te komen uit kaders, stigma en twijfel. 

www.puqllay.com

Push the Kawsay 

Neem contact met mij op

06 12 471 935

Braakven 65, 5258 AH Berlicum

info@puqllay.com

p

KVK 58691626

©2023 I Puqllay I Rafael Fernández I Sjamanistisch Coach I Algemene voorwaarden I Privacy beleid